Hoppa direkt till innehåll

Ny prismodell från 1 oktober 2023

Ny kund
Du som blir kund från 1 oktober läggs in i vår nya prismodell.
Borlänge Energi ersätter den tidigare månadskostnaden med en serviceavgift, vilket är ett mer logiskt namn utifrån våra uppdrag mot dig som kund. Serviceavgiften innefattar tjänster så som underhåll, ledningsutsättning för att undvika grävskador, säkerhetsanpassningar och byte av din fiberdosa när det är nödvändigt.
Serviceavgiften för villor blir 40 kronor i månaden och 20 kr i månaden för lägenheter oavsett abonnemangsform och ersätter alltså nätavgift/månadskostnad.
Den nya prismodellen innebär att det vi tidigare fakturerade som nätavgift/månadskostnad kommer att ingå i avgiften från tjänsteleverantören.
Befintliga kunder
Om du som befintlig kund gör ändringar i ditt avtal, till exempel ändrar anslutningsform, från 1 oktober 2023 läggs du också över i den nya modellen.
Gör du inga ändringar på ditt abonnemang kommer du att få den nya serviceavgiften från 1 juli 2024. Du ska även få information från din tjänsteleverantör när du läggs över till nya prismodellen.
Om du ändrar något i ditt avtal med tjänsteleverantören och ändå får betala nätavgift, kontakta oss på eller ring 0243-730 00 så hjälper vi dig.
Bostadsrätter
Om du bor i en bostadsrätt kan föreningen ha kollektivavtal med stadsnätet, fråga din vicevärd eller någon i styrelsen om ni har kollektivavtal.